sâmbătă, 2 februarie 2013

Off road in Bucuresti


Aceasta postare se refera la snobii care adopta off road-ul pentru a evita parcarea cu plata. Ii recunosti pe cei care practica off road-ul in Bucuresti dupa numarul de zgarieturi. E si normal avand in vedere cat de extrem este acest sport ;)).
Sunt mai multe tipuri de bucuresteni care practica off road-ul:

1. Cei care nu-si permit masini nu-si permit nici locul de parcare
Mai jos vedeti masini parcate chiar in usa iesirii din noua parcare de la Universitate. Aceasta masina este parcata pe dalele care au fost instalate din banii contribuabililor si care sunt destinate numai pietonilor.Ele au urcat o bordura de 20 cm si au distrus un pilon din beton pentru a evita parcarea cu plata.


Concluzie: Trebuie inclusa obligativitatea parcarii in locurile amenajate si amendarea parcarilor pe drumurile pietonale. Drumurile pietonale trebuie delimitate de drumul auto de o bordura de 10 cm. Drumurile pietonale trebuie aparate. Cel care a urcat aceasta bordura trebuie amendat. Aplicarea in forta a legilor este necesara. OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice este una dintre ele.

2. Cei care vin cu masina in parc
Mai jos vedeti o masina parcata la intrarea in Parcul Herastrau dinspre Pta Charles de Gaulle. Proprietarul a venit cu masina la Terasa Quattro Stagione. El a profitat ca in zona nu sunt instalati piloni si a urcat o bordura de 10 cm.


Concluzie: Trebuie descurajate instalarea de terase in parcuri si de asemenea trebuie incurajata folosirea transportului in comun. In zona parcurilor trebuie sa existe locuri de parcare la costuri mai mari decat in alte zone. Actualmente parcarea in jurul Herastraului este de 1 leu/ ora. Proprietarul acestei masini a dorit sa evite acest cost.

3. Cei care se cred mostenitorii lui Cuza
Mai jos vedeti o masina parcata intr-un loc amenajat pe o fosta gradina comuna din jurul unui bloc in apropiere de Piata Obor. Cred ca asta este cea mai mare problema cauzata de masini. Din lipsa locurilor de parcare masinile sunt urcate pe spatiile verzi. Aceste spatii verzi nu sunt aparate de primarie si astfel proprietarii, aciuati in Bucuresti, schimba destinatia comuna a spatiilor verzi.


Concluzie: Trebuie introdusa obligativitatea prezentarii dovezii detinerii unui loc de parcare la inregistrarea unei masini in Bucuresti. Astfel vor intra in baza de calcul a impozitelor spatii destinate parcarilor. De asemenea trebuie marite impozitele pe masini si taxa de parcare. Taxa de parcare in Bucuresti   este de 70 lei/an. O taxa de parcare rezonabila este de 1200 lei/an. Masinile importate trebuie considerate obiecte de lux si impozitate corespunzator. Spre exemplu Dacia indeplineste toate cerintele unui proprietar, faptul ca acesta opteaza pentru o masina de import sugereaza ca se cauta un lux sporit. Acest lucru trebuie taxat din perspectiva poluarii generate de aducerea in Romania a acelei masini.

4. Cei care detin masina dar nu detin bun simt
Mai jos vedeti o masina parcata pe spatiul verde in zona Titulescu. Aceasta masina este parcata frecvent pe acel spatiu. Sesizarile la politia comunitara nu au dus la ridicarea acelei masini.
Concluzie: Parcatul pe spatiul verde trebuie aspru pedepsit. El trebuie protejat si introdus la bunurile de interes local.

Cei care cauta senzatii tari o parcheaza neregulamentar in cunostinta de cauza si pleaca sa-si rezolve problemele cu frica ca politia locala ii va ridica masina sau vreun vecin i-o va zgaria, ceilalti o fac pentru ca asa le bese mintea - pentru ca ei nu stiau cand si-au luat masina ca trebuie sa ai doua locuri de parcare asigurate: unul rezidential si unul pentru iesirea in oras.
Lipsa locurilor de parcare poate fi invocata de cei de mai sus.
In final tot primaria trebuie sa mai domoleasca aceasta oferta de masini prin cresterea impozitelor, introducerea unor reguli clare si inasprirea pedepselor. Nu este normal sa avem sectoare in care spatiul verde sa dispara, pietonii sa mearga pe carosabil iar masinile pe trotuar, terasele sa apara in parcuri si in final sa nu creasca taxele. Cine suporta distrugerile acestea. Eu nu vreau, eu nu am masina, eu platesc RATB.
Pana cand primaria nu ia o masura concreta vom mai avea impuscaturi si off-road.

Mentiune: aceasta postare a ajuns si la Primaria Capitalei.

RESPECATI LEGEA SI VREM DREPTATE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu