duminică, 17 februarie 2013

Boicotati terasele din parcuri si muzee!!!


Iata ca se apropie primavara! Toata lumea abia asteapta sa iasa afara.Si eu la fel. Vreau sa ma documentez pentru urmatoarea sesizare - in ultimii doi ani am lasat-o mai moale cu activitatile civice ce implica munca fizica (plantat, adunat pet-uri etc) si m.am axat pe partea de sesizari Am devenit un fel de "paracios". Multi rad de mine, sunt aceiasi care mi se plang ca nu le place Bucurestiul si ca s-ar muta. Deci...faceti cum vreti, eu ca sa nu ma mai enervez cand vad lucruri urate, ma implic, iau atitudine, fac sesizare. Asta ma revigoreaza si imi face iesirea mai interesanta !

Boicotati terasele din parcuri, muzee si cimitire (mai nou). Luati-va sucul si apa din piata si mergeti pe iarba vis-a-vis de terasa. Folositi-va entuziasmul de primavara si faceti sesizari, luptati pentru spatiul vostru de promenada, luptati pentru copiii vostri (cum o fac si eu).

Parcurile sunt pentru promenda.
Deviza ALPAB este ALLPUB
Allpub ar trebui sa declare Herastraul rezervatia naturala a cocalarilor la cat de mult ii ocroteste cu terase
Scoateti suprafata lacurilor din statistica spatiilor verzi.
Scoateti suprafata cimitirelor din statistica spatiilor verzi
Autorizati cel mult comertul ambulant.
Lasati parcurile ingrijite.
Nu mai amestecati lucrurile!
Pretul berii nu este 30 lei litru asa cum este la terasele din parcuri ;))
Votati Nicusor Dan!

Studiu de caz:
Terasa Bogdani Loungeri

Terasa Bogdani Loungeri este printre cele mai noi terase care au rasarit in parcul Herastrau si descrie foarte bine tiparul prin care parcurile din Bucuresti sunt puse in pericol de dezvoltarea necontrolata a capitalismului cocalaresc aplicat de odraslele comerciantilor de piei de cioara. Ganditi-va ca pentru un om normal, care vine sa-si vanda produsele proprii, autorizatia de comercializare stradala este un vis, iar accesul la un spatiu, cum este cel pe care s-a instalat terasa Bogdani Loungeri este imposibil (asa cum ar trebui sa fie pentru toata lumea).

Mai jos o sa incerc sa descriu exact mecanismul prin care parcul Herastrau este pus in pericol.

Revenind la terasa Bogdani Loungeri, totul a inceput in 2012, cand pe ruinele/platforma unei vechi terase demolate de Basescu, s-a ridicat peste noapte o terasa ce parea vremelnica in forma ei de lacustra. Amenajarea s-a facut cu oameni platiti din banii contribuabililor, adica cu oamenii Alpab. Printr-o scrisoare primita de la Alpab, la o sesizare de-a mea, am fost informat sec: atat terasa Bogdani Loungeri cat si terasa Quattro Stagione ocupa spatiile respective in baza unor contracte de asociere in participatiune.  Daca nu stiati, luciul lacului Herastrau este concesionat lui Dumitru Dragomir, cel mai probabil pe o suma modica. Dumitrul Dragomir este cel care apare zilnic la TV si ne da lectii de moralitate, economie, industrie, fotbal etc. Nu m-ar mira ca o mare parte din unitatile de alimentatie din parcul Herastrau sa fie direct sau indirect sub influenta lui Dragomir.

Lucrurile au scapat de sub control in finalul lui 2012 cand au inceput sa apara tot felul de terase dubioase sub pretextul amenjarii unor locuri de agrement (skating, golf etc) sau instalatii mobile ale unor evenimente organizate de Alpab in parc. Lucrurile n-ar sta asa daca bucurestenii si-ar cunoaste interesul si ar lua atitudine imediat. Daca scanam parcului Herastrau vom vedea marimea catastrofei: de la 4 terase, cate erau in anii '90, numarul acestora a ajuns la peste 20. Se poate vedea si din satelit cat de multa suprafata verde a fost inghitita. Cea mai mica amenajare din parc a fost transformata si largita pana la nivelul de terasa.

In 2013, terasa Bogdani Loungeri precum si Quattro stagione au profitat de nepasarea bucurestenilor si, cu contributia unora dintre ei (care au platit 10 lei pe o bere la 0.33 l), au reusit sa se extinda. Terasa Bogdani Loungeri a reusit sa toarne stalpi de rezistenta din beton in albia lacului Herastrau  si a mai ridicat inca un etaj. Totul se face sub paza unei firme private, practic nu poti lua nicio atitudine. Nu poti lua atitudinea celor din Timisoara care au dat foc acelui vapor de pe Bega care, precum lacustra noastra, facea restaurant (nu-i asa). Oare cand vor arde aceste dughene insalubre si ilegale din parcurile si muzeele bucurestene? Cand se vor trezi si bucurestenii?31.05.2013 Va intereseaza ce va face investitia in participatiune din parcul Herastrau? Cum ce investitie? sunteti investitori la terasele din parcul Herastrau (si nu numai) in mod indirect. Adica din banii vostri Primaria si All Pub (ALPAB) deschid in participatiune si intretin terase in parcurile din ce in ce mai mici...
Revenind la evolutia celei mai noi terase din parcul Herastrau, aceasta si-a schimbat denumirea. Nu se mai numeste Bogdani Loungery ci VKY?? , probabil ca s-a schimbat participatiunea ;)) La turci tocmai a pornit o rascoala din cauza unui proiect de mall care urma sa fie amplasat intr-un parc. Noi ce mai asteptam? asteptam dividende de la noul actionar ...


Daca se continua asa vom sta intr-un oras plin de praf, unde nu vor exista locuri pentru promenada si pentru copii, totul va fi privat si accesul la spatiu verde se va face contra cost, bolile de plamani vor fi principala cauza a mortalitatii si altele pe care le stiti deja. Capitalismul extrem promovat de odraslele cocalare se imprastie cu repeziciune. Pe ei nu-i intereseaza mediul in care traim noi. Ei se urca in Jeepul lor si dau o fuga pana la o cabana din varf de munte de unde te sfideaza in direct la vreo emisiune tabloid (care se uita la asa ceva) cand zaci strivit de rotile masinii lui pe DN1.

Mie mi s-a raspuns oficial, tot de catre Alpab, ca terasa este legata la canalizarea orasului. Eu ma intreb de ce pute Herastraul in zona barajului de la ambasada Chinei? Poate directorul de la Alpab sa bea apa din lacul Herastrau, asa cum se facea prin anii 90? Poate sa mai faca baie in acest lac asa cum se putea face pana prin 2000?Cafe Antipa
Ce frumos suna: Cafe Antipa!!! Dar pana la urma ce este Antipa: muzeu, terasa ilegala sau parcare neamenajata??
In 2012 am stat mai rau cu actiunile fizice si m-am concentrate foarte mult pe partea de sesizari. Acum mi-a cashunat pe muzeul Antipa situat in Piata Victoriei.
Muzeul Antipa a incaput pe mana unor oameni cu mai mult spirit comercial decat cultural. Muzeul a fost renovat de-a lungul anului 2011 din banii nostri si transformat, aparent, intr-o atractie pentru cei mici si locul de intalnire al sustinatorilor lui Basescu in timpul protestelor din 2011. Daca va mai aduceti aminte, in fata muzeului a fost vandalizata girafa si transformata apoi peste noapte in simbolul democratiei basesciene. Democratia care a promovat capitalismul cocalaresc (vezi opulenta Elenei Udrea, incultura banoasa a lui Becali, succesul lui Dan Diaconescu in Direct, Borduriada lui Videanu, agramaticalitatea scumpa a Elenei Basescu etc)
Daca in fata este girafa sacrificata pentru democratie, in spate este rechinul - simbolul capitalismului cocalaresc. Este exact cum au mers lucrurile in capitalismul basescian: in fata lumea era manipulata cu vreo situatie preluata si prezentata excesiv de televiziuni iar in spate actiona rechinul. In spate se ascunde murdaria. In spatele muzeului Antipa gasesc toate formele de actiune ale capitalismului cocalaresc ce nu omoara pe nimeni la prima vedere.
Totul a inceput cu deschiderea, imediat dupa renovarea muzeului, a unei cafenele (Cafeneaua Antipa). A urmat apoi instalare unei terase pe spatial verde fara a avea autorizatie (in urma unei sesizari catre Politia comunitara am aflat acest lucru).
Inainte de renovarea muzeului si-au facut loc, prin eliminarea copacilor uscati, panouri publicitare mari. Cercetarea Politiei comunitare nu a evidentiat acest lucru sesizat de mine. Se vad insa, cu ochiul liber, ramasitele trunchiurilor arse (innegrite pentru ca au fost injectate cu gaz sau benzina sa se usuce).
S-au creat pe spatial verde cateva locuri de parcare despre care muzeul nu stie foarte multe. Pentru ca nu exista un numar fix si o limitare a accesului la parcare, numarul masinilor ce intra in curtea muzeului depaseste cu mult spatiul disponibil. Sunt masini care intra in spatele muzeului doar pentru a gasi un loc de parcare gratis. Acest exces de masini duce la convertirea spatiului verde. Daca nu se va controla numarul de parcari (eu estimez ca acolo ar putea fi instalate cel mult 5 locuri de parcare) spatial din spate va fi treptat convertit in locuri de parcare de catre cocalarii anonimi asa cum se-ntampla la nivelul Bucurestiului de 5 ani incoace.
Cocalarii au fost introdusi in muzeu, sunt comportamente de cocalari evidente acolo si imaginile incarcate de mine nu descriu problema la dimensiunea ei reala!!! Antipa a devenit un muzeu antipatic..
06.06.2013 S-a rezolvat cu parcarea!!! in sensul ca se va largi in detrimentul spatiului verde ;(((. cred ca este o lucrare neaturozita la fel cum a fost in 2012 terasa de afara. Iata cofragul care da forma noii alei si parcari ce va fi exact in mijlocul zonei verzi, la anul se va largi inca pe atat si duca-se ...dormiti frati romani !!!!
2015 A fost inchisa terasa, a fost inchisa parcarea pentru publicul larg. Un succes!!!
Haideti sa spunem stop capitalismului cocalaresc! Sa luam atitudine chiar daca simtim ca nu avem sansa! Sa rezistam tentatiei berii la 10 lei! Daca moare cineva de pofta unei beri la 10 lei vanduta in parc va deveni erou pentru ca in zona se afla Arcul de Triumf!
BOICOTATI TERASELE DIN PARCURINiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu