duminică, 4 noiembrie 2012

Retinuti pentru promovarea cocalarului


In cei 20 de ani de tranzitie s-a depus pe societatea romaneasca un reziduu gros si scarbos vizibil prin intermediul televiziunilor.
Cand societatea romaneasca avea nevoie de repere morale, televiziunile promovau, la ore de maxima audienta, reziduurile societatii sub forma de vedetism extrem.
Astfel s-a inchegat in timp un cult al cocalarului care a ingreunat mersul societatii romanesti. Aflam despre realizarile olimpicilor pe un generic care promoveaza ispravile lui Pepe sau vorbim despre viitorul Romaniei cu Gianni. Tot acest amestec a derutat si a scarbit societatea. 
Emisiunile au fost lasate libere, iar cei mai apropiati si cu pretentii de mari creatori de opinie, nu vad si nu iau atitudine.
De exemplu, cum vine Mircea Badea, care se lauda cu multe clase, sa-mi emita mie opinii publice la aceeasi televiziune la care Accesul din Rect al S. Gherghe promoveaza oameni cu doua clase bazate numai pe scandal? Cum poate Cheloo de la Parazitii sa ma convinga ca nu este ipocrit cand el participa la aceasta emisiune?

A venit 2011 si presiunea pentru schimbare a crescut odata cu "revolutia bunului simt".
Oare de ce realizatorii de emisiuni nu inteleg acest lucru si continua sa-mi prezinte intr-un mod grotesc legatura dintre Pepe si Oana Zavoranu. Deja lumea stie ca dupa un scandal, cocalarul sau o pitipoanca va fata un refren pe care sani-l vanda sub forma de album, emisiune etc.

Un tribunal al societatii civile trebuie sa judece acesti criminali de tranzitie si sa puna in aplicare ceea ce oamenii care au iesit 2011 au cerut. Uciderea constiintei civice din timpul tranzitiei trebuie pedepsita si acuzatii trebuie inchisi in constiinta oamenilor.

Stim ca vor incepe sa spuna ca nu au nicio vina si ca au facut ce li s-a cerut. Dar judecatorii le vor reda inregistrari din emisiunile lor. Acest lucru ii va face sa planga si sa-si recunoasca vina.

Sa se uite ei, inainte de judecata, la emisiunile lor. Nu le este rusine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu